Wat is ASC? Eigenschappen en technische specificaties

Wat is ASC? Eigenschappen en technische specificaties

Het ASC (Automatic Stability Control) systeem zit in de auto’s van de merken BMW en Jaguar. In het jaar 1997 maakte men er voor het eerst gebruik van. Met het systeem kan het motorvermogen worden geregeld zodat de auto niet slipt. Door middel van dit systeem heeft de auto betere dynamische kenmerken en is deze wendbaarder als het glad is, daarnaast zal de auto minder snel slippen.

Hoe het systeem ASC werkt

Het systeem ASC werkt samen met het ABS-systeem, deze hebben samen één regelunit. De besturingsunit controleert door middel van de sensoren van het ABS-systeem de snelheid van de wielen. Als een wiel gaat slippen, zal de DME (motorbesturing) ingrijpen. Deze zal de motor aansturen om het vermogen te verminderen. 1 of een aantal injectoren voor de brandstof zullen worden uitgezet. Daarnaast kan het moment van ontsteken of de stand van de gasklep worden geregeld.

Als u de startsleutel omdraait, wordt het systeem automatisch actief. Als u met sneeuwkettingen rijdt of als u over verse sneeuw of zand rijdt, is het beter om het systeem uit te zetten door middel van de knop op het dashboard.

Veel verkochte auto’s die het systeem ASC hebben

Redenen voor mankementen

  • De sensor die de snelheid van het wiel meet werkt niet, de stand van de krukas is onjuist of de massa-luchtstroom klopt niet.
  • Kapotte gasklep
  • De bedrading van een relais, sensor of regelunit is kapot.
  • De banden op 1 as hebben een verschillend profiel.
AUTODOC CLUB
Uw account is uw persoonlijke assistent

Het houdt uw auto-uitgaven bij, voert een autologboek en vervangingsschema en slaat uw aantekeningen en documenten op